Bine ati venit!
Misiunea Speranta pune in miscare oameni pentru oameni, suflete pentru suflete, toate cu un singur scop, acela de a-I apropia pe altii mai mult de Dumnezeu. Inca de la inceputuri, viziunea fondatorilor MISIUNII SPERANTA – Marius si Gabriel Gorcea - a vizat impactul mesajelor transmise prin muzica crestina, dar si vestirea Evangheliei prin toate mijloacele favorabile. Viziunea MISIUNII SPERANTA este una de suflet. Va invitam sa simtiti alaturi de noi cu sufletul… !
Donații | Plăți Online

donatepaypal_copy_copy.jpg


Redirecționează 2%Donatii
Doneaza acum »
» Când conștiința tace | Turneu România 2019 » Donează acum » Alte modalități de donație » Redirecționează 2 % pentru Asociația Misiunea Speranța » Portofoliu proiecte Uganda

Uganda - întotdeauna o provocare misionară

Pentru Misiunea Speranța, Uganda a fost și va rămâne întotdeauna o mare provocare misionară. De curând s-a încheiat ultima misiune pe termen scurt în Uganda, desfășurată în Kabale și printre pigmeii tribului Batwa, care trăiesc în Rubuguri, Rushaga și Kisoro. Organizarea călătoriei și a programului misionar din Uganda a beneficiat de un ajutor deosebit de această dată, prin prezența misionarului Daniel Mureșan, delegat de Misiunea Speranța pentru a urmări stadiul proiectelor aflate în derulare, precum și posibilitatea implementării unor noi proiecte.
 

Nu e ușor să te desprinzi de modul de viață obișnuit, însă când Dumnezeu te trimite și cauți să îi îndeplinești voia, atunci tot El îți netezește calea. De aceea, prezența lui Daniel Mureșan în Uganda cu o lună înainte de sosirea echipei misionare extinse a avut o contribuție importantă la buna desfășurare a întregului program misionar. Astfel până la sosirea efectivă a echipei Misiunii Speranța în Uganda, echipă care a reunit 14 frați din România, Germania, Canada și America, Dani Mureșan împreună cu pastorul Aloysious Kiiza, din partea organizației parterenere – Lift up Jesus Global Ministries, a vizitat în mai multe rânduri comunitățile de pigmei, oferindu-le alimente și vorbindu-le despre dragostea lui Dumnezeu.
 

 
Din echipa lărgită au făcut parte Gabriel Gorcea, Radu Almășan, pastorul Gabi Zăgrean, Ionuț Crăciun, Alin Jivan, Radu Bota, Beniamin Latiș, Nelu Uifelian, Richard Gorcea, Zoltan Hotz și Florian Balaj, Ionuț Turda și Ioan Nistor. Echipa a plecat la drum cu un plan de acțiune și cu dorința de a gestiona eficient fiecare oră petrecută în misiune, astfel încă din prima zi în urma ședinței cu bordul local, s-a stabilit un program pentru fiecare zi și s-au împărțit rolurile fiecărui membru. Cele 5 zile pe care echipa misionară le-a avut la dispoziție pentru atingerea obiectivelor propuse, cu siguranță nu au putut fi suficiente, însă a fost un timp binecuvântat în care comunitățile vizitate au putut gusta din dragostea și bunătatea lui Dumnezeu.

Emoțiile slujirii au fost puternice și cei care s-au aflat pentru prima oară în misiune la tribul Batwa au rămas impresionați de condițiile de viață ale acestor oameni. Prin imaginile care urmează dorim să vă transmitem o mică parte din această emoție.

Tribul Batwa – Rubuguri, Rushaga și Kisoro

Când pășești printre acei oameni, copii, femei și bărbați din tribul Batwa, nu poți să nu remarci colibele din frunze uscate, bețe și paie în care se adăpostesc, hainele învechite și murdare pe care le poartă sau picioarele desculțe lăsând să se vadă pielea bătătorită și crăpată... Ceea ce surprinde este expresia plină de viață de pe chipurile lor, privirea încărcată de speranță și atitudinea de mulțumire, bucuria simplă, aflate în deplin contrast cu mediul de viață extrem de sărăcăcios în care trăiesc acești oameni. 

Misiunea Speranța se implică de mai mulți ani în proiecte de ajutorare care să producă acestor oameni nu doar o bucurie trecătoare, ci care să ducă la îmbunătățirea condițiilor de viață pe termen lung. De aceea unul dintre scopurile acestei misiuni a fost și vizitarea celor 10 căsuțe construite pentru familiile Batwa în intervalul 2014 – 2015 în Rubuguri, prilej cu care s-au plasat și tăblițele inscripționate cu numărul acestora și regiunea.
Pentru că este nevoie de multe alte case în care acești oameni să își adăpostească familiile, chiar în timpul acestei misiuni s-a început construcția celei de-a 11-a case, în Rushaga, unde va locui o femeie împreună cu cei 5 copiii ai ei. Frații din echipă nu s-au dat înapoi de la muncă, punând mâna pe unelte și dând o mână de ajutor la zidirea cărămizilor. 
 

 
Acești oameni duc lipsă de hrana cea de toate zilele, dar și de hrană spirituală, de aceea de când Misiunea Speranța împreună cu Lift Up Jesus Global Ministries se implică în evanghelizarea tribului Batwa, pigmeii au ajuns să Îl cunoască pe Domnul Isus ca Mântuitor personal. Dacă la început se întâlneau la părtășie în aer liber, acum pot să spună și ei ca psalmistul „Mă bucur când mi se zice "Haidem la Casa Domnului!" Misiunea Speranța a atras fonduri pentru construirea bisericii din Rubuguri, iar cu ocazia acestei vizite a fost aplicată și o placă pe care s-a inscripționat numele bisericii dar și o notă de mulțumire pentru acele comunități de credincioși care au contribuit la construirea acesteia. Momentul s-a desfășurat în aplauzele de bucurie ale localnilor. 
„…când se vor ruga în locul acesta! Ascultă-i din locul locuinței Tale, din ceruri, ascultă-i și iartă-i!” (1Reg.8:30)

Echipa aflată pe teren nu a rămas nepăsătoare nici față de nevoia de hrană, îmbrăcăminte sau încălțăminte. În cadrul programul „Feeding Hands for Uganda People” – în traducere „Mâini hrănitoare pentru oamenii din Uganda” – s-a organizat o masă caldă pentru tribul Batwa din zona Rubuguri. Pentru pregătirea mesei s-au cumpărat două vaci, saci cu orez, cartofi, fasole, făină de porumb și legume. O farfurie cu mâncare caldă care conține orez, cartofi, pastă de fasole, o porție de carne, mămăligă și piure de banane, nu ar fi considerată de mulți dintre noi o masă îmbelșugată, însă pentru cei flămânzi din tribul Batwa a fost un adevărat ospăț! 
Pe lângă masa hrănitoare, copiii din tribul Batwa – Rubuguri s-au bucurat și de un mic dar primit din partea Misiunii Speranța, fiecare pachețel conținând câte un hanorac cu glugă pentru a-i proteja de ploi, dar și dulciuri spre entuziasmul acestora.

O acțiune de ajutorare a fost organizată și în rândul pigmeilor localizați în Rushaga, acestora li s-au împărțit pachete cu alimente. Femeile au primit câte o pereche de cizme de cauciuc, iar copiilor li s-au oferit pachete cu dulciuri și încălțăminte.
Echipa misionară a ajuns și la pigmeii care locuiesc în Kisoro. La ei echipa a ajuns pe înserat, însă oamenii au așteptat cu bucurie și nerăbdare, iar așteptarea le-a fost răsplătită când au văzut că oaspeții au venit cu ajutoare, asigurându-le hrana pentru câteva zile.

„...dacă vei da mâncarea ta celui flămând, dacă vei sătura sufletul lipsit, atunci lumina ta va răsări peste întunecime, și întunericul tău va fi ca ziua în amiaza mare!” (Isaia 58:10)
   
Kabale - Evanghelizare și ajutorare


De vizita echipei Misiunii Speranța s-au bucurat și copiii de la școala din Kabale. Aceștia au primit rechizite, dulciuri și tricouri, iar la rândul lor, copiii au pregătit un program special. Educația acestor copii și sădirea Cuvântului lui Dumnezeu în inima lor sunt măsuri esențiale pentru dezvoltarea lor, o șansa în plus de a avea un viitor diferit în contextul social în care trăiesc. 
Ultima zi petrecută în Uganda a fost dedicată lucrării din Kabale, unde a fost organizat un program de evanghelizare la Biserica Lift Up Jesus, la care au participat persoane cu dizabilități, săraci, bătrâni și copii. După evanghelizare, tuturor celor ce au participat li s-a oferit o masă caldă în cadrul programului „Feeding Hands for Uganda People”. 
Nu poți pleca dintre acești oameni simpli fără să înveți o lecție de viață. Fie că sunt pigmeii margininalizați din tribul Batwa, fie că sunt copiii orfani de la școala din Kabale sau cei cu dizabilități… oamenii aceștia trăiesc cu nespusă bucurie fiecare clipă, știu să fie mulțumitori chiar și în lipsuri și modul în care se închină în prezența lui Dumnezeu te impresionează profund.

Cum poți să fii în cârje și totuși să-L lauzi pe Domnul?
Cum poți să fii orfan și totuși să ai bucurie în inima ta?
Cum poți să fii flămând și totuși să fii mulțumitor?

Acești oameni sunt o mărturie a modului în care Dumnezeu lucrează în Uganda! Prin prezența în mijlocul lor, Misiunea Speranța și-a propus să fie o binecuvântare. Ca să fii însă o binecuvântare pentru aceste comunități, trebuie să ajungi să le cunoști lipsurile, problemele și condițiile de viață. Și pentru a le cunoaște trebuie să trăiești printre ei. De aceea dorința lui Daniel Mureșan de a se implica în misiune pe termen lung vine în întâmpinarea nevoii Misiunii Speranța de a avea pe teren un reprezentant dedicat lucrării de răspândire a dragostei lui Dumnezeu.

Primul pas a fost făcut prin decizia Misiunii Speranța de a-l susține pe Daniel Mureșan pentru o perioadă de un an de zile ca misionar în Uganda, începând cu luna  decembrie 2015. Al doilea pas făcut în acest sens a fost cumpărarea unui teren în Rubuguri, unde urmează să fie construită o bază de misiune avându-se în vedere construcția unei școli pentru 400 de copii, a unei clinici medicale, a unui orfelinat pentru 100 de copiii, precum și a unei case de locuit pentru misionarul delegat să urmărească stadiul proiectelor existente, precum și al celor care urmează să fie implementate.

Ar putea Misiunea Speranța să fie o binecuvântare pentru Uganda fără sprijinul comunităților de români din țară sau din diaspora? Cu siguranță că nu. De aceea Misiunea Speranța mulțumește tuturor celor care au ales să facă o donație pentru Africa, contribuind astfel la continuarea și dezvoltarea proiectelor! Sunt încă atât de multe de făcut pentru acești oameni lipsiți de orice posibilitate, și împreună putem face lucruri mari pentru Dumnezeu!  Împreună putem oferi unor sărmani prilejul de a se bucura de hrană, de îmbrăcăminte, de încălțăminte și chiar de un adăpost solid! Împreună le putem câștiga sufletele pentru cer!

Și TU poți face parte din echipa Misiunii Speranța! Fiind aproape de cei în nevoi, simțind cu necazul lor arătăm că ne pasă și astfel răspândim dragostea lui Dumnezeu. Dacă încă nu faci parte din echipă, nu e târziu.

 
  DONEAZĂ PRIN BANCĂ      DONEAZĂ PRIN PayU      DONEAZĂ PRIN PayPal  

Alege să fii mâna care hrănește... mâna care îmbracă... mâna care încalță... mâna care zidește!

Te poți alătura Misiunii Speranța oricând printr-o donație, printr-o rugăciune!
Dumnezeu să te binecuvânteze! Dumnezeu să binecuvânteze Uganda!