Bine ați venit!
Misiunea Speranța pune în mișcare oameni pentru oameni, suflete pentru suflete, toate cu un singur scop, acela de a-I apropia pe alții mai mult de Dumnezeu. Încă de la începuturi, viziunea fondatorilor asociației a vizat impactul mesajelor transmise prin muzica creștină, dar și prin vestirea Evangheliei prin toate mijloacele favorabile. Viziunea MISIUNII SPERANȚA este una de suflet. Vă invităm să simțiti alaturi de noi cu sufletul… !
Donații | Plăți Online

Donații | PayPal
donatepaypal_copy_copy.jpg


Înscriere Newsletter
Abonați-vă la newsletter și veți primi pe e-mail informații noi!Subscribe »
Donații
Donează acum »
» Ai o firmă? Știai că ne poți ajuta, fără să te coste nimic? » Trăiește Crăciunul Altfel | o campanie cu suflet pentru oamenii de lîngă noi! | ediția a V-a, 2019 » Donează acum » Alte modalități de donație » Turneu SPERANȚA | Canada & USA - noiembrie 2019 » Turneu „RAZE DE LUMINĂ” - SUA | 1 septembrie - 13 octombrie 2019 » Când conștiința tace | Turneu România 2019

Începe construcția caselor pentru 3 văduve din tribul Batwa - Uganda

Încă din anul 2007 viziunea Misiunii Speranţa s-a extins prin dezvoltarea unor noi proiecte de ajutorare și evanghelizare în Africa, în ţări precum Uganda, Etiopia, Kenya. În ultima călătorie realizată la începutul anului 2014 s-a urmărit consolidarea lucrării din Uganda, evaluarea stadiului în care se află proiectele începute, dar și studierea oportunităților de a pune bazele unor noi proiecte. Pentru a înțelege mai bine modul de viață, dar și pentru a vedea cum pot fi ajutați mai bine, grupul misionar a poposit în mijlocul tribului de pigmei Batwa, unde a rămas pentru 4 zile.

Tribul Batwa este unul dintre triburile care locuiesc în Africa și a căror viață se desfășoară în sărăcie, boală, lipsa educației, a civilizației și mai ales a cunoștinței lui Dumnezeu. Băstinașii acestui trib din Uganda au fost scoși din junglă de autorități și sunt nevoiți să se adapteze unui nou stil de viață, proces ce se realizează cu dificultate, având în vedere sălbăticia în care ei au trăit. Condițiile în care acești oameni își duc existența sunt grele, copiii fiind nevoiți să muncescă alături de adulți. Printre puținele surse care le pot aduce un venit se numără spargerea pietrei din munte pe care o sfărâmă și o fac pietriș, urmând să fie vândut în oraș.

Pigmeii din acest trib au fost ajutați de diferite persoane cu mâncare sau alte resurse materiale, însă ei au nevoie de ajutor pe termen lung. De aceea, echipa Misiunii Speranța contribuie la încurajarea  localnicilor la a se  autogospodări. În acest scop este necesară achiziționarea unor terenuri pentru a fi cultivate putând astfel avea hrana asigurată. Acești oameni reprezintă un exemplu de mulțumire. Deși duc o viață grea, muncind în condiții dificile, ei s-au deprins să fie mulțumiți. Cei care L-au primit pe Hristos în inima lor sunt o mărturie pentru cei din jur, având o viață schimbată.

Misiunea Speranța, în parteneriat cu Lift Up Jesus, a contribuit la construirea unei biserici pentru tribul de pigmei și oferă sprijin pentru pastor, care le slujește vestind Evanghelia.  Acesta este dintr-o altă zonă și pentru a sluji tribului are nevoie de o locuință, dar și  de un teren agricol pe care să-l poată semăna pentru întreținerea familiei sale.

În cursul ultimului an a fost înființată și o școală pentru copiii din trib, aceasta funcționând în incinta bisericii. Au fost făcute câteva investiții pentru divizarea singurei săli de clasă în patru pentru a putea funcționa în mod optim fiecare nivel de vârstă, au fost mobilate sălile de clasă, au fost cumpărate bănci, mese, rechizite pentru copii.  În această școală copiii învață atât să scrie, să citească, cât și despre Mântuitorul Isus Hristos.

Echipa misiunii a întâlnit 3 femei ce reprezintă un exemplu de mulțumire și credință. Una dintre ele are 3 copii ai ei și a adoptat alți 8 rămași orfani, alta 5, iar cealaltă 9 copii care trăiesc sub cerul liber. Acestea au nevoie urgentă de o locuință pentru ca acești copii să poată avea un adăpost.

Sub coordonarea unei echipe locale formate din parteneri ai Misiunii Speranța, a fost întocmit planul de construcție pentru cele 3 case, fiecare având câte o singură încăpere. Deși construcțiile sunt de mici dimensiuni raportat la numărul mare de membri ai fiecărei familii, costurile sunt destul de ridicate. Continuarea și finalizarea acestor lucrări depind de bunăvoința celor care percep dărnicia ca fiind concretizarea credinței, iar aceasta presupune și ajutarea semenilor aflați în nevoie.

Copii educați, suflete câștigate, oameni hrăniți, adăpost pentru cei nevoiași, comunitate, ajutor, compasiune, pot fi cuvintele care descriu lucrarea misionară din Uganda.
   
Proiecte în derulare:
* Construcția de locuințe
* Achiziționarea de terenuri pentru agricultură
* Extinderea școlii și a bisericii din Kabale
* „Love your neighbour” („Iubește-ți aproapele”) – organizarea unei mese la care sunt invitate persoanele defavorizate,sărace sau cu deficiențe

Dacă doriți să sprijiniți acest proiect o puteți face printr-o donație și credem că Dumnezeu este Cel care va răsplăti efortul dvs.

→ Donează prin PAYPAL


→ Donează prin EPAYMENT


→ Donează prin alte metode

Detalii pentru donatii:
Asociatia Misiunea Speranta
Cluj-Napoca, Romania
CUI 11129699

USD: RO88 RNCB 0106 0266 0585 0005 (dolari americani)
EUR: RO45 RNCB 0106 0266 0585 0003 (euro)
AUD: RO66 RNCB 0106 0266 0585 0013 (dolari australieni)
GBP: RO82 RNCB 0106 0266 0585 0016 (lire sterline)
RON: RO02 RNCB 0106 0266 0585 0001 (lei romanesti)


BANCA COMERCIALA ROMANA
SUCURSALA CLUJ NAPOCA
STR. Gheorghe Baritiu nr.10-12, Romania
Swift Code: RNCB ROBU


Vă rugăm să mentionați scopul donației!