Bine ati venit!
Misiunea Speranta pune in miscare oameni pentru oameni, suflete pentru suflete, toate cu un singur scop, acela de a-I apropia pe altii mai mult de Dumnezeu. Inca de la inceputuri, viziunea fondatorilor MISIUNII SPERANTA – Marius si Gabriel Gorcea - a vizat impactul mesajelor transmise prin muzica crestina, dar si vestirea Evangheliei prin toate mijloacele favorabile. Viziunea MISIUNII SPERANTA este una de suflet. Va invitam sa simtiti alaturi de noi cu sufletul… !
Donații | Plăți Online

donatepaypal_copy_copy.jpg


Redirecționează 2%Donatii
Doneaza acum »
» Când conștiința tace | Turneu România 2019 » Donează acum » Alte modalități de donație » Redirecționează 2 % pentru Asociația Misiunea Speranța » Portofoliu proiecte Uganda

Istoric

MISIUNEA SPERANTA... a fost infiintata in anul 1994, la initiativa fratilor Marius si Gabriel Gorcea - principalii componenti ai grupului SPERANTA. Totul a inceput cu un turneu misionar organizat de SPERANTA in Romania, iar acest moment a constituit punctul de pornire a numeroase actiuni cu caracter misionar. In 1994, Marius si Gabriel Gorcea au sosit in Romania pentru a sustine o serie de programe de muzica crestina in numeroase localitati din Romania. Insa prima calatorie a fost prilejuita si de transferul din Canada in Romania a doua containere cu imbracaminte, alimente si medicamente. In toate localitatile pe unde au fost organizate intalniri, echipa misionara alaturata fratilor Marius si Gabi a cautat sa imparta celor mai nevoiase familii pachete cu alimente, medicamente sau imbracaminte. A fost o actiune binevenita, intrucat perioada anilor 1993-1994 a fost deosebit de critica pentru romani.

echipa_2007.jpgAsa a luat fiinta MISIUNEA SPERANTA? Din nevoile oamenilor si din sperantele acestora pentru o viata mai buna. MISIUNEA SPERANTA a cautat sa fie alaturi de oameni si sa se implice in mod practic in solutionarea celor mai acute nevoi - fie ca erau de natura spirituala sau sociala. Anii au trecut... In timp, s-a consolidat o echipa misionara bine structurata. Incepand cu 1996, pastorul Luigi Mitoi s-a alaturat acestei lucrari sprijinind in mod sustinut MISIUNEA SPERANTA. In fiecare vara, SPERANTA a revenit in Romania in turnee misionare ce au inclus localitati importante din tara dar si regiuni rurale. Fiecare an a insemnat o bogata experienta in misiune. De fiecare data au venit alaturi de SPERANTA tineri din USA, Canada si Australia. Mesajele pastorului Luigi Mitoi au avut impact din ce in ce mai mare, iar sute de mii de romani au avut cel putin o data ocazia de a auzi Evanghelia pentru viata lor. In 2000, MISIUNEA SPERANTA a organizat cel mai amplu turneu din toti acesti ani. Peste 50 de localitati din Romania au fost incluse in acest an. Incepand cu 2001, SPERANTA s-a orientat mai mult spre locuri publice decat spre biserici - pentru a permite credinciosilor non-evanghelici sa participe la programele organizate fara nici o retinere.

Anul 2003 a fost anul in care MISIUNEA SPERANTA a reusit sa implice toate bisericile evanghelice in organizarea programelor din plan local. A fost o experienta minunata solidarizarea bisericilor evanghelice in scopul raspandirii Evangheliei intre romani. Tragicul accident in care Marius Gorcea si-a pierdut viata in decembrie 2004 a insemnat o cotitura in istoria MISIUNII SPERANTA. In 2004, echipa MISIUNII SPERANTA a fost nevoita sa continue fara Marius - cel care a animat ani intregi activitatea misionara a organizatiei. In vara acestui an, grupul SPERANTA a fost prezent in 12 localitati din Romania. Cele mai multe programe organizate s-au derulat fie in aer liber (parcuri, stadioane, platouri, etc.) fie in sali de sport.