Bine ati venit!
Misiunea Speranta pune in miscare oameni pentru oameni, suflete pentru suflete, toate cu un singur scop, acela de a-I apropia pe altii mai mult de Dumnezeu. Inca de la inceputuri, viziunea fondatorilor MISIUNII SPERANTA – Marius si Gabriel Gorcea - a vizat impactul mesajelor transmise prin muzica crestina, dar si vestirea Evangheliei prin toate mijloacele favorabile. Viziunea MISIUNII SPERANTA este una de suflet. Va invitam sa simtiti alaturi de noi cu sufletul… !
Donații | Plăți Online

donatepaypal_copy_copy.jpg


Redirecționează 2%Donatii
Doneaza acum »
» Când conștiința tace | Turneu România 2019 » Donează acum » Alte modalități de donație » Redirecționează 2 % pentru Asociația Misiunea Speranța » Portofoliu proiecte Uganda

Vremea trezirii || Turneu SPERANȚA - 2017 || Pâncota

La Pâncota, concertul Grupului Speranța a avut loc în Parcul Tineretului. Aproape o mie de persoane au dat curs invitației de a participa la acest eveniment menit să marcheze o vreme a trezirii în Pâncota. Muzica a fost și de această dată cea care a făcut prima legătura cu tema evenimentului. Grupul Speranța a interpretat cântece selectate cu grijă, pentru a transmite un mesaj de chemare la o viață trăită cu Dumnezeu.

Când vrei să vii, găsi-vei viață
Ai căutat de mult o șansă,
Azi Dumnezeu în cale ți-a ieșit
Nu-l ocoli cât timp mai este har
Viața ta e al Său dar,
De mult te-așteaptă ca să vii...

Momentul predicii a debutat cu câteva cuvinte de apreciere din partea pastorului Gabi Zăgrean pentru bisericile evanghelice locale care au dorit să aibă loc acest eveniment în Pâncota, pentru autoritățile locale care și-au exprimat acordul ca acest eveniment să se desfășoare și pentru toți cei prezenți care și-au lăsat treburile și au venit să stea în prezența lui Dumnezeu.

Și de această dată, în prima parte a predicii sale, pastorul a ținut să transmită un mesaj tranșant pentru Biserica lui Dumnezeu și pentru credincioși, un mesaj menit să atenționeze asupra stării de apatie, de somnolență și de indiferență față de Dumnezeu și de sufletele oamenilor. Cu riscul de a fi poate prea direct, pastorul a vorbit despre faptul că deși trăim vreme de libertate religiosă, totuși puțini sunt aceia care doresc să mai facă ceva pentru sufletele oamenilor, identificând acest aspect ca pe un semn al faptului că biserica a pierdut trezirea. Vorbind și despre alte semne care arată că suntem în avarie spirituală, pastorul a adăugat: „Am lăsat-o mai ușor cu pocăința, cu rugăciunea, cu biserica... Nu mai ajungem la biserică. De ce? Avem treabă. Este timpul să ne înghesuim la biserică și să iubim rugăciunea. De ce? Dumnezeu vrea să ne trezească. Ești tu un om care împrăștie mireasma vieții în Pâncota? Ești un om care s-a trezit la viață?”

La auzirea acestor cuvinte, mulți s-au simțit cercetați, conștientizați fiind de pastor că bunătatea și dragostea lui Dumnezeu ne îndeamnă la trezire. Simplul fapt că suntem în viață este o expresie a bunătății lui Dumnezeu, care ne dă timp să ne pocăim. O altă expresie a bunătății lui Dumnezeu este prosperitatea cu care ne-a binecuvântat, care ar trebuie să ne determine să ne prăbușim înaintea Lui în semn de recunoștință. Pastorul și-a argumentat afirmația, citând versetul 4 din Romani cap. 2: „Sau disprețuiești tu bogățiile bunătății, îngăduinței și îndelungii Lui răbdări? Nu vezi tu că bunătatea lui Dumnezeu te îndeamnă la pocăință?”

Gabi Zăgrean a continuat să vorbească despre alte unelte ale trezirii pe care Dumnezeu le folosește pentru a determina schimbare vieții omului. Durerile celor din jur, suferința pierderii cuiva drag, pot produce trezirea la realitate prin faptul că ne amintesc cât de trecători suntem și prin faptul că atunci când simțim durerea celorlalți în inima noastră, inima ni se face mai bună.

Cu lacrimi în ochi, pastorul a vorbit chiar despre propriile zdrobiri care au determinat treziri repetate în viața lui, punând accent pe faptul că deși nu trebuie să ajungem să trăim drame pentru a ne trezi, totuși Dumnezeu îngăduie dureri și valuri care ne izbesc din toate părțile tocmai pentru că vrea să ne trezească la o viață adevărată.

Pentru unii dintre cei aflați în mulțime, acea seară va rămâne de neuitat, pentru că au trăit momentul unic al împăcării cu Dumnezeu. Toți cei care au crezut în puterea lui Dumnezeu, care au auzit vocea lui Dumnezeu care le-a vorbit prin cântare și predică, au ieșit dintre rânduri pentru a găsi liniște pentru sufletul lor.
Chemarea pastorului a continuat minute în șir: „Cerul este pentru toți. Rupeți rândurile și haideți în față să primiți eliberare de orice dependență. Dumnezeu este aici ca să ierte, să lumineze și să binecuvânteze! Mai este cineva care are nevoie de Dumnezeu în seara aceasta? Sunteți siguri că dacă veți muri la noapte, veți fi mântuiți? Dacă nu sunteți siguri, indiferent din ce biserică faceți parte, ridicați-vă mâninile sus și agățați-vă de cer. Cerul este pentru toți.”

Câteva mâini s-au mai ridicat din mulțime, în semn că în multe suflete se dădea bătălia pentru trezirea la adevărata viața în Hristos!