Bine ați venit!
Misiunea Speranța pune în mișcare oameni pentru oameni, suflete pentru suflete, toate cu un singur scop, acela de a-I apropia pe alții mai mult de Dumnezeu. Încă de la începuturi, viziunea fondatorilor asociației a vizat impactul mesajelor transmise prin muzica creștină, dar și prin vestirea Evangheliei prin toate mijloacele favorabile. Viziunea MISIUNII SPERANȚA este una de suflet. Vă invităm să simțiti alaturi de noi cu sufletul… !
Turneu 2024

Donații | Plăți Online

Donații | PayPal
28.jpg


Redirecționează 3,5%

Donați în siguranță!

Înscriere Newsletter
Abonați-vă la newsletter și veți primi pe e-mail informații noi!Subscribe »
Donații
Donează acum »
» DONAȚII PRIN TRANSFER BANCAR | CONTURI ASOCIAȚIA MISIUNEA SPERANȚA » DONEAZĂ ACUM ONLINE | PAYPAL | PLĂȚI ONLINE » UCRAINA | Alături de refugiați, în vreme de război!

Despre Africa

Activitatea Misiunii Speranta s-a extins foarte mult in ultimii ani, dupa India si Indonezia noi orizonturi misionare deschizandu-se spre tarile continentului african.
In planurile de misiune sunt incluse in prezent tari ca: Uganda, Etiopia, Kenia.

Calatorie misionara Decembrie 2007

Conflictul din regiunea sudaneză Darfur a izbucnit în februarie 2003, când două grupări rebele au acuzat guvernul că discriminează şi oprimă populaţia non-arabă în favoarea celei arabe. Cele două mişcări sunt alcătuite din membri ai populaţiilor non-arabe. Problema care a generat conflictul constă în acapararea puterii de către un guvern minoritar arab, ce şi-a consolidat politica împotriva triburilor non-arabe, prin susţinerea unei miliţii de gherilă resposabilă pentru atrocităţilor din Darfur.
De la izbucnirea conflictului, în Darfur au murit 600.000 civili din cauza condiţiilor de viaţă generate de conflict şi de mutările forţate care i-au urmat. Peste 2 milioane de refugiaţi locuiesc în tabere de corturi, aflându-se în fiecare zi la limita supravieţuirii. În pofida interesului organizaţiilor umanitare din întreaga lume, conflictul din Sudan nu a putut fi stopat.
Asociaţia Misiunea Speranţa în parteneriat cu Organizaţia Strategic World Impact desfăşoară în această perioadă un amplu proiect ce vizează ajutorarea refugiaţilor de război din Darfur, Sudan – Africa. Prin acest proiect cele două organizaţii doresc să vină în sprijinul refugiaţilor răspunzând unor nevoi de bază.
 
Apa reprezintă una dintre cele mai acute nevoi ale acestor oameni. Uneori, sunt necesare mai mult de trei zile pentru a ajunge într-o zonă cu apă disponibilă. De cele mai multe ori apa pe care sunt nevoiţi să o bea este murdară, negăsind întotdeauna apă curată. Chiar şi când dispun de apă curată o depozitează în vase improprii, murdare, ce au fost folosite la nesfârşit. Mulţi dintre refugiaţi nu au nici măcar vase pentru a-şi păstra rezerve de apă.  
 
În acest sens, Asociaţia Misiunea Speranţa şi Strategic World Impact pregătesc aşa-numitele "pachete de supravieţuire", fiecare pachet conţinând strictul necesar pentru supravieţuire: două pături, o oală pentru gătit, un bidon pentru a păstra apa curată, castroane, căni, lingură, o plasă contra ţânţarilor, săpun, precum şi o Biblie. Pachetele de supravieţuire au menirea de a-i ţine în viaţă pe mulţi dintre cei exilaţi în taberele de corturi din regiunea de conflict Darfur. Prin aceste pachete, familii întregi de refugiaţi sunt sprijinite sub aspect umanitar, dar şi spiritual – fiindu-le oferit şi Cuvântul lui Dumnezeu. Se vor pregăti pachete ce urmează a fi trimise in Darfur cu avionul, fiind necesare două transporturi.