Bine ați venit!
Misiunea Speranța pune în mișcare oameni pentru oameni, suflete pentru suflete, toate cu un singur scop, acela de a-I apropia pe alții mai mult de Dumnezeu. Încă de la începuturi, viziunea fondatorilor asociației a vizat impactul mesajelor transmise prin muzica creștină, dar și prin vestirea Evangheliei prin toate mijloacele favorabile. Viziunea MISIUNII SPERANȚA este una de suflet. Vă invităm să simțiti alaturi de noi cu sufletul… !
Donații | Plăți Online

Donații | PayPal
donatepaypal_copy_copy.jpg


Redirecționează 3,5%

Donați în siguranță!

Informații importante!

Înscriere Newsletter
Abonați-vă la newsletter și veți primi pe e-mail informații noi!Subscribe »
Donații
Donează acum »
» Turneu Speranța: DUMNEZEU ESTE RĂSPUNSUL! » 3,5% pentru MISIUNEA SPERANȚA | Completează, semnează și depune FORMULARUL 230 online » UCRAINA | Alături de refugiați, în vreme de război! » DONAȚII PRIN TRANSFER BANCAR | CONTURI ASOCIAȚIA MISIUNEA SPERANȚA » DONEAZĂ ACUM ONLINE | PAYPAL | PLĂȚI ONLINE » Trăiește Sărbătorile Altfel | o campanie cu suflet pentru oamenii de lîngă noi! | ediția a VI-a, 2020 » Redescoperă adevăratele valori | Turneu România 2020

Calatorii misionare


2014:  INDIA - LUCRAREA SE EXTINDE      


În perioada 12 -27 ianuarie 2014, Misiunea Speranța în parteneriat cu Share in Asia organizeaza o nouă calatorie misionară în Sri Lanka și India.
În Sri Lanka, Share in Asia a donat 1,2 hectare de teren pentru construirea unei noi baze de misiune care va include o biserică, un orfelinat, o clinică, o casă pentru văduve, o școală, precum și un orfelinat. Scopul călătoriei în Sri Lanka constă în turnarea pietrei de temelie pentru începerea construcției centrului.

În data de 16, echipa de misiune din Sri Lanka se va întâlni la Chennai, în India, cu ceilalți membri sosiți din USA și România, care vor vizita în continuare proiectele derulate de cele două organizații partenere în India.
 
Itinerarul călătoriei va cuprinde obiective misionare din Pondicherry, Miyeladuthurai și Coimbatore, scopul fiind de a oferi sprijin pentru orfani, văduve, leproși, pastori, săraci, precum și sprijin financiar pentru construirea de noi biserici. Echipa misionară va participa la programele de inaugurare a 4 noi biserici în Pangal, Nallur, Sithamalli și Sirkali. Programul vizitei mai include: turnarea pietrei de temelie pentru alte 2 biserici noi, vizitarea și ajutorarea persoanelor din Centrul de Lepoși,  orfelinatele de băieți și fete,  școala biblică, școala publică și centrul de văduve.2010: PROIECTE NOI IMPLEMENTATE ÎN INDIA   

Încă de la ultima călătorie misionară organizată în India, Misiunea Speranţa prin colaboratorii săi si-a propus să iniţieze noi activităţi umanitare şi misionare în această tară, menite să îmbunătătească viaţa oamenilor. Astfel în octombrie 2010, un grup de 3 surori din Australia  şi-au făcut bagajele pentru a pleca în India, având dorinţa de a se implica în misiune. In India cele 3 femei misionare au desfăşurat activităţi în cadrul Orfelinatului Gifted Children’s Home, a Orfelinatului de baieţi din Annaikatti, a Orfelinatului de fete din Sirkali, precum şi la Atelierul de Croitorie din Udumalpet. Înţelegând nevoile acestor centre, cele trei surori s-au alăturat Misiunii Speranţa din dorinţa de a contribui la  îmbunatăţirea condiţiilor de viaţă în cadrul comunitaţilor vizitate. În perioada petrecută în misiune s-a reusit achiziţionarea unei centrale solare de încălzire a apei, cumpărarea de paturi, saltele, perne şi lenjerie de pat pentru 20 de copii din Udumalpet, s-a dotat atelierul de croitorie cu maşini de cusut, de brodat, materiale şi alte lucruri necesare pentru activitatea atelierului. S-au organizat cursuri de croitorie, dar şi cursuri de gătit, atât pentru elevi, cât şi pentru personalul care slujeşte în cadrul orfelinatului. Pentru cursurile de gătit a fost necesară achiziţionarea unui cuptor special. Orfelinatul de baieti din Annaikatti a primit finanţare pentru achiziţionarea unui filtru de apă si a unui utilaj pentru stocarea apei. Pentru partenerii Misiunii Speranţa din India prezenţa celor trei surori acolo a repezentat un adevărat model de devotament, o binecuvântare şi un motiv de a-i încuraja şi pe alţii să se implice în această lucrare cu aceeasi pasiune şi entuziasm.

2009: DIN NOU ÎN MISIUNE ÎN INDIA       

Misiunea Speranţa a organizat o nouă călătorie în scop misionar în partea de Sud a Indiei, respective în statul Tamil Nadu. Au trecut deja câtiva ani de când Misiunea Speranţa se implică în mod activ în construirea de biserici şi clinici medicale, precum şi în susţinerea financiară a mai multor orfelinate, case de văduve sau colonii de leproşi. Mai mult pastori sau misionari au beneficiat de suport financiar, fiind posibilă astfel răspândirea Evangheliei între hinduşi. Zeci de copii orfani beneficiază de îngrijire şi educaţie crestină, ei fiind asistaţi de specialişti şi lucrători creştini încat mai târziu să poată opta pentru o facultate sau după caz, să înveţe o meserie. În timpul acestei călătorii misionare echipa a participat la inaugurarea a 4 biserici si la inaugurarea unei clinici medicale si nu în ultimul rând au fost evaluate proiectele existente.

2005: INDIA ESTE INCLUSĂ PENTRU PRIMA DATĂ IN PLANUL DE MISIUNE EXTERNĂ

Viziunea Misiunii Speranţa a cuprins începand cu anul 2005 şi India. Pentru prima dată o echipă a misiunii Speranţa motivată au vizitat în luna martie 2005 sudul Indiei, într-o scurtă călătorie misionară. Scopul acestei călătorii a fost dedicarea unei biserici de aproximativ 1000 de locuri, construită în parteneriat cu First Romanian Penticostal Church din Seattle. Pe parcursul acestei călători au avut loc 15 întalniri cu fraţii, întalniri în cadrul cărora au fost vizitate mai multe obiective specifice: 2 colegii biblice din care unul tocmai organizase festivitatea de absolvire a 60 de studenţi pregatiţi pentru a deveni evanghelişti 6 biserici penticostale Orfelinate de baieţi Orfelinate de fete Sate afectate de ţsunami 1 colonie de leproşi câteva case de văduve copii ai strazii 1 trib indian 1 şcoală publică crestină, cu peste 700 de copii de diferite vârste. În bisericile vizitate fraţii misionari au predicat Evanghelia, au ascultat problemele oamenilor şi au văzut care sunt problemele cu care se confruntă, dar au si împarţit cu inima deschisă ajutoare constând în bani şi alimente. Echipa a rămas impresionată în special după timpul de părtăşie petrecut într-o biserică din Chennai, oraş unde se află mormântul apostolului Toma. Biserica era atât de plină, încât oamenii stăteau afară, pe trotuar, ascultând Evanghelia. Văzând împactul Evangheliei, Misiunea Speranţa a hotarât să continue să se implice în India, în special în constructia de biserici. Această călătorie misionară a fost o reala binecuvântare pentru cei care s-au implicat, dar şi pentru cei care au fost atinşi de efectele ei. În urma lucrării şi a predicării Evangheliei, 65 de hinduşi s-au convertit la creştinism. Ajutorul oferit celor afectaţi de valurile ţsunami s-a ridicat la $11,600 USD. Obiectivele vizitate, copiii, pastorii, misionarii, văduvele, oamenii afectaţi de lepră, condiţiile precare întalnite acolo, toate acestea au contribuit la extinderea viziunii pentru anii următori. Descoperind bucuria implicarii în misiunea externă, echipa Misiunii Speranţa a încheiat prima vizită în India cu gândul reîntoarcerii.