Bine ați venit!
Misiunea Speranța pune în mișcare oameni pentru oameni, suflete pentru suflete, toate cu un singur scop, acela de a-I apropia pe alții mai mult de Dumnezeu. Încă de la începuturi, viziunea fondatorilor asociației a vizat impactul mesajelor transmise prin muzica creștină, dar și prin vestirea Evangheliei prin toate mijloacele favorabile. Viziunea MISIUNII SPERANȚA este una de suflet. Vă invităm să simțiti alaturi de noi cu sufletul… !
Turneu 2024

Donații | Plăți Online

Donații | PayPal
28.jpg


Redirecționează 3,5%

Donați în siguranță!

Înscriere Newsletter
Abonați-vă la newsletter și veți primi pe e-mail informații noi!Subscribe »
Donații
Donează acum »
» DONAȚII PRIN TRANSFER BANCAR | CONTURI ASOCIAȚIA MISIUNEA SPERANȚA » DONEAZĂ ACUM ONLINE | PAYPAL | PLĂȚI ONLINE » UCRAINA | Alături de refugiați, în vreme de război!


I. INDIA CELOR 1 MILIARD DE SUFLETE [introducere]

    Cu greu ar putea calatorul insetat de cunoastere sa afle o experienta mai neobisnuita si mai fascinanta decat aceea de a pasi pe pamantul Indiei – tara celor mai inimaginabile contraste. Tara aceasta care a vazut gloria Egiptului, a Babilonului, a Persiei, a Greciei si a Romei si care le-a vazut pe acestea de asemenea apunand si pierind in praful secolelor de istorie nu inceteaza a-i uimi pe toti cei care ajung s-o viziteze. Cu cei peste un milliard de locuitori vorbind 23 de limbi si sute de dialecte si ocupand un vast teritoriu care plaseaza tara pe locul 7 in ierarhia celor mai mari tari din lume, India contine o diversitate culturala unica la nivelul intregii noastre planete. Cunoscatorii acestei tari spun ca trebuie sa fii pregatit inainte de a-i trece granitele. De parca ai putea sa fii vreodata indeajuns de pregatit pentru socul numit India…

   Este greu de spus ce anume este mai ciudat si mai neobisnuit in aceasta captivanta tara care te asalteaza din prima clipa cautand sa te uimeasca si sa-ti acapareze mintea si simturile. Pasii te poarta prin locuri interesante si frumoase, deseori drumul obligandu-te sa inaintezi prin calduri insuportabile si praf, in timp ce te straduiesti sa ramai atent la furnicarul incredibil de oameni si biciclete, ricse si motociclete, camioane si animale care incearca sa se strecoare pe strazile inguste. Pe strazi si in piete te inconjoara permanent turisti din toate natiile pamantului, yoghini, oameni de afaceri, cersetori, imbanzitori de serpi, maimute si copii. Pe alocuri privirea iti este atrasa de luxoase si opulente palate care reusesc in chip misterios sa se armonizeze cu miile de case construite din pamant. Nu poate sa te lase indiferent ospitalitatea inegalabila a locuitorilor, deschiderea si naturaletea cu care acestia intra in conversatie cu tine in aceste locuri in care Dumnezeu a creat frumuseti naturale si peisaje de o tulburatoare frumusete. De la cea mai mare padure de mangrove, Sunderbans, locul in care salbaticiunile traiesc dupa propriile reguli, ucigandu-i pe oamenii care se incumeta sa le tulbure viata, si pana in infierbantatul Desert Thar, trecand prin marile aglomerari urbane Mumbai sau New Delhi, de pe varfurile Hymalaiei si pana in apele adanci ale oceanului, India isi va rasplati de fiecare data turistii cu nenumaratele sale frumuseti.

   Insa, cu siguranta ca India nu reprezinta doar o locatie turistica. India continua sa fie o reala provocare pentru foarte multi dintre crestinii interesati sa indeplineasca MAREA TRIMITERE – ducand Evanghelia pana la acest capat al pamantului. Incepand cu apostolul Toma - ajuns in aceste locuri in anul 64 d.Cr. – si continuand cu alti misionari de frunte, precum baptistul englez William Carey sau anglicanul William Hodge Mill, India a constituit o reala miza a ofensivei crestine.