Bine ați venit!
Misiunea Speranța pune în mișcare oameni pentru oameni, suflete pentru suflete, toate cu un singur scop, acela de a-I apropia pe alții mai mult de Dumnezeu. Încă de la începuturi, viziunea fondatorilor asociației a vizat impactul mesajelor transmise prin muzica creștină, dar și prin vestirea Evangheliei prin toate mijloacele favorabile. Viziunea MISIUNII SPERANȚA este una de suflet. Vă invităm să simțiti alaturi de noi cu sufletul… !
Donații | Plăți Online

Donații | PayPal
donatepaypal_copy_copy.jpg


Redirecționează 3,5%

Donați în siguranță!

Informații importante!

Înscriere Newsletter
Abonați-vă la newsletter și veți primi pe e-mail informații noi!Subscribe »
Donații
Donează acum »
» Turneu Speranța: DUMNEZEU ESTE RĂSPUNSUL! » 3,5% pentru MISIUNEA SPERANȚA | Completează, semnează și depune FORMULARUL 230 online » UCRAINA | Alături de refugiați, în vreme de război! » DONAȚII PRIN TRANSFER BANCAR | CONTURI ASOCIAȚIA MISIUNEA SPERANȚA » DONEAZĂ ACUM ONLINE | PAYPAL | PLĂȚI ONLINE » Trăiește Sărbătorile Altfel | o campanie cu suflet pentru oamenii de lîngă noi! | ediția a VI-a, 2020 » Redescoperă adevăratele valori | Turneu România 2020

Constructii biserici

India este o tară din Sudul Asiei ancorată în idolatrie ca urmare a doctrinei religiei naţionale: hinduismul. In acest context, Misiunea Speranţa se implică activ în răspândirea Evangheliei şi în construirea de biserici, au fost construite  35 de biserici începând cu anul 2005 si până în prezent. Există multe regiuni în India, unde comunitaţile creştine nu au resurse pentru construcţia unei biserici, crestinii fiind nevoiţi să se adune în colibe sărăcăcioase, mai mult costurile unei clădiri se ridică la 10.000 USD, sumă pe care comunităţile creştine de aici nu o pot acoperi. Insă, Misiunea Speranţa, împreună cu fraţi şi surori din tară şi strainătate care au avut inima deschisă pentru slujire, au reuşit să asigure o mare parte din costurile pentru bisericile ridicate până acum. Pe lângă aceste proiecte, Misiunea Speranţa sponsorizează în India şi o şcoală publică cu peste 800 de copii. Toate aceste proiecte se desfăşoară în parteneriat cu organizaţiile partenere Share în Asia şi Indian Pentecostal Assembly.
În 2012 au fost inaugurate 4 biserici construite prin intermediul sponsorilor, partenerilor şi colaboratorilor români. Aceste biserici sunt situate în Nagar, Dindigual, Manalmedu şi Ullikottai.

Biserica din  Kattumannarkoil

PASTOR: A. KARNARAJ
STADIU: FINALIZATA
INAUGURARE: 2010

 
Kattumannarkoil este un oraş mic subdezvoltat din districtul Cuddalore cu o populaţie de 1000 de locuitori, principala limbă de circulaţie fiind Tamil. În acest oraş populaţia majoritară este reprezentată de hinduşi în procent de 90%, doar 10% fiind creştini, iar ocupaţia de bază a locuitorilor este agricultura.
Demersurile în vederea construcţiei unei biserici creştine în acest oraş au început în septembrie 2007 prin achiziţionarea terenului şi semnarea actului de cumpărare de către pastorul Peter Prakasam. Odată cumpărat acest teren pe data de 17.09.2007, pastorul bisericii A. Karnaraj, împreună cu Share în Asia prin sponsorizarea oferită  de fratele Emmanuel Margelu (Biserica Arganda del Rey- Spania).
Au preconizat începerea construcţiei bisericii în prima saptamână a lunii octombrie 2007 si finalizarea acesteia în martie 2008.
Până la data de 8 mai 2009 au apărut unele evenimente nedorite care au blocat ritmul construcţiei bisericii, astfel încat lucrările s-au oprit din nou din cauza demersurilor de revendicare a terenului de către o grupare non-creştină, care susţinea că terenul pe care s-a ridicat construcţia le aparţine. Tribunalul a dat un ordin de oprire a lucrărilor pentru construirea Bisericii, urmând ca la urmatoarea audiere avocatul să facă presiuni în tribunal pentru revocarea ordinului de oprire a lucrărilor de construcţie şi să obţina ridicarea interdicţiei pentru a continua lucrările construcţiei. Data la care se preconizează finalizarea bisericii în masura în care vor fi soluţionate aceste probleme este decembrie 2009.

kattumannarkoil.jpgkattumannarkoil_1.jpg
Biserica din Ladrum, Kerala

PASTOR: P.V. JOSEPH
STADIU: FINALIZATA
INAUGURARE: MARTIE 2008
Numărul membrilor înainte de construirea bisericii: 34
Numărul membrilor după construirea bisericii:242

 
Ladrum este un sat situat la o distanţă de 70 de km de districtul Idukki. Limbile de circulaţie sunt Malayalam si Tamil. Are o populaţie de 4000 de locuitori, dintre care 90% sunt hinduşi, 6% musulmani şi 4% creştini. Mai sunt alte 4 biserici creştine în zonă. Proiectul de construcţie a acestei biserici a fost iniţiat în 2007 ca urmare a nevoilor identificate la nivelul comunitaţii locale şi mai ales din cauza starii precare a cladirii în care erau susţinute serviciile divine.
La data de 6 mai 2007, pastorul John Peter reprezentant al Share în Asia împreună cu S. David, principalul pastor din Kerala au vizitat biserica din Ladrum şi au înmânat pastorului local o parte din banii necesari pentru construcţia bisericii, s-au rugat si au pus o piatră ca simbol a începerii ridicării acestei biserici. Au fost construţii pereţii şi s-au pus placi de azbest pe acoperiş, au trebuit tencuţii pereţii şi pusă duşumeaua. De asemenea, a fost  nevoie de un mecanism de redirecţionare a apei care vine dinspre deal şi poate inunda şi periclita construcţia. Pastorul P.V.Joseph este pastor al bisericii din Ladrum de 14 ani şi are un număr de 60 de credincioşi. Dacă nu vor fi ploi, clădirea se preconiza a fi gata în martie 2008.
 
ladrum_kerala_2.jpgladrum_kerala_4.jpg 
Biserica din Bapatla, AP

PASTOR: YESURATNAM
STADIU: FINALIZATA
INAUGURARE: MARTIE 2008
Numărul membrilor înainte de construirea bisericii: 30
Numărul membrilor după construirea bisericii: 200

 
Bapatla este unul dintre oraşele istorice din judetul Guntur şi este cunoscut în mod tradiţional ca fiind centrul educaţiei din judeţ. Oraşul se află la 9 km de Bay din Bengal. P. G. Palem are o populaţie de 7000 de locuitori, dintre care 97% hinduşi, musulmani 2% si 1% creştini, iar limbile de circulaţie sunt Telegu si Hindi.
P.G.Palem este un oraş mic subdezvoltat din zona Bapatla şi este situat la o distanţa de 11 km.de faimosul oraş Bapatla şi la 56 de km de districtul Guntur.
Construcţia bisericii din Bapatla a început odata cu participarea pastorului T. Cornelius, supervizorul regional al bisericilor din Chennai şi Andhra Pradesh împreună cu pastorul John Peter la punerea pietrei de temelie. Pastorul bisericii din Bapatla în ultimii 10 ani a fost K. Yesuratnam. Data preconizată pentru finalizarea construcţiei a fost  2010 daca nu se vor fi înregistrat fenomene naturale care sa împiedice acest lucru. La data 24.06.2007, biserica mai avea nevoie de materiale de construcţie şi de realizarea celor 6 stadii de construcţie: planificarea şi aprobarea de catre municipalitate, fundaţia, pereţii, acoperişul, parchetare, vopsire şi inaugurare, lucrarile au fost finalizate în martie 2008.

bapatla_ap_1.jpgbapatla_ap_5.jpg 
Biserica din Mullangudi

PASTOR: JACOB SINGARAM
STADIU: FINALIZATA
INAUGURARE: 9 MARTIE 2008
Numărul membrilor înainte de construirea bisericii: 150
Numărul membrilor după construirea bisericii: 250

Biserica din T. Puthur

PASTOR:  E. Sathrak Veeradurai
STADIU: FINALIZATA
INAUGURARE: MARTIE 2008
Numărul membrilor înainte de construirea bisericii: 125
Numărul membrilor după construirea bisericii: 185

 
T. Puthur este un mic oraş în dezvoltare în districtul Cuddalore cu o populaţie de 5000 de locuitori şi limba de circulaţie Tamil. La fel ca alte oraşe din judeţ. Distribuţia religiilor este urmatoarea: Hinduism 93%, musulmani 5% şi creştini 2%.
Construcţia cladirii bisericii din Puthur a fost iniţiata odata cu participarea pastorului Simon Timbuc la punerea pietrei de temelie în locul propus pentru ridicarea bisericii.  Acoperişul a fost ridicat şi mai dureaza 21 de zile pana la finalizare deoarece este unul dintre cele mai costisitoare şi grele etape.  Urmatoarea etapa consta în tencuitul pereţilor, punerea parchetului şi mobilatul. În cele din urmă se vor vărui pereţii inainte de inaugurarea bisericii.
Share în Asia împreuna cu  pastorul Simon Timbuc şi a congregaţiei bisericii penticostale Betesda din Detroit au venit în întampinarea nevoilor pastorului Sathrak Veeradurai de a construi biserica. Dacă nu vor exista evenimente meteorologice nefavorabile, construcţia va fi finalizată în martie 2008.

t._puthur_1_copy.jpgt._puthur_2_copy.jpg

Biserica din Chidambaram

PASTOR:  Pr. Arul Stalin
STADIU: FINALIZATA
INAUGURARE: MARTIE 2008
Numărul membrilor înainte de construirea bisericii: 60
Numărul membrilor după construirea bisericii: 120

 
Chidambaram este situat la o distanta de 50 de km de Cuddalore si are o populatie de 50.000 de locuitori, limba de circulatie este Tamil, iar distributia pe religii este urmatoarea: 80% hindusi, 15% crestini si 5% musulmani. In zona sunt inca alte 20 de biserici crestine. Ocupatia de baza a locuitorilor este agricultura.
Constructia bisericii din Chidambaram a inceput fara a exista un pastor. Simon Timbuc a  participat la punerea pietrei de temelie si s-a rugat pentru binecuvantarea acestei lucrari. Pastorul bisericii este Arul Stalin, acoperisul a fost ridicat, iar urmatorul pas va consta in tencuirea peretilor, parchetarea si mobilarea cladirii, iar finalizarea constructiei este preconizata pentru  2008.
          
bapatla_ap_1.jpgbapatla_ap_5.jpg Biserica din Chathirapatty

 
PASTOR:  Pr. John Alaguraja
STADIU: FINALIZATA
INAUGURARE: MARTIE 2008
Numărul membrilor înainte de construirea bisericii: 68
Numărul membrilor după construirea bisericii: 150

 
Constructia bisericii din Chathirapatty a fost initiata odata cu participarea lui Mr. Samuel, supervizorul proiectului si un reprezentant al Share in Asia la punerea pietrei de temelie.
Chatthirapatty este un orasel subdezvoltat situat la 85 de km de judetul Tirunelveli si cu o populatie de 3500 de locuitori. Aproximativ 60% din locuitori sunt hindusi, urmati de crestini in procent de 40%. In zona mai exista doar o singura biserica crestina, iar ocupatia de baza a populatiei este agricultura.
Fundatia a fost definitivata, iar peretii au fost ridicati pana la plafon, urmand a se tencui peretii, a se mobila si varui, iar finalizarea constructiei este preconizata pentru MARTIE 2008.

 
chathirapatty_3.jpgchathirapatty_4.jpgchathirapatty_6.jpg
Biserica din Tirupathur

PASTOR:  Pr. Paul Srinivasan
STADIU: FINALIZATA
INAUGURARE: MARTIE 2008
Numărul membrilor înainte de construirea bisericii: 50
Numărul membrilor după construirea bisericii: 80

 
Orasul Tirupathur este unul dintre orasele in rapida dezvoltare din judetul Vellore avand ca limba de circulatie Tamil si un numar de 200.000 de locuitori, dintre care 88% sunt hindusi, 10% musulmani si 2% crestini, iar ocupatia de baza este agricultura.
Constructia cladirii bisericii din Tirupathur a fost initiata de pastorul A. Sathiyadass, care a pus piatra de temelie a acestei biserici. Termenul preconizat pentru deschiderea bisericii era in octombrie 2007, insa inaugurarea propriu-zisa a avut loc in martie 2008.

tirupathur_2.jpgtirupathur_3.jpg Biserica din Vaniampadi

PASTOR: SAM D. SATHRAK
STADIU: FINALIZATA
INAUGURARE: 2007
Numărul membrilor înainte de construirea bisericii: 100
Numărul membrilor după construirea bisericii: 200

 
Vaniampadi este unul dintre cele mai dezvoltate zone industriale din districtul Vellore, cu o populatie de 400.000 de locuitori, iar limbile de comunicare folosite sunt Tamil si Urdu. In ceea ce priveste distributia populatiei din punctul de vedere al religiilor, musulmanii reprezinta 50%, hindusii 45%, iar crestinii doar 5%. In zona mai sunt alte 5 biserici crestine, iar populatia se ocupa in mare parte cu tabacaria.
Din cauza costurilor extrem de ridicate a terenurilor in zona industriala din Vaniampadi, decizia cea mai potrivita a fost cumpararea unei cladiri in zona centrala a orasului, ceea ce va conduce la diminuarea costurilor constructiei bisericii. Cladirea va putea primi un numar de 600 de personae, care vor sta pe saltele de paie si are o suprafata de 82mpx 24mp.
vaniampadi_2.jpgvaniampadi_3.jpg

Biserica din Pudukottai

PASTOR: PAUL JOSEPH
STADIU: FINALIZATA
INAUGURARE: 2009
Numărul membrilor înainte de construirea bisericii: 60
Numărul membrilor după construirea bisericii: 100

Descrierea zonei:
Pudukottai este unul dintre micile districte din Tamil Nadu si este situat la o distanta de 56 de km de faimosul oras Tanjore. Limba de circulatie folosita este Tamil, iar orasul are o populatie de 1.460.000 de locuitori, iar religia predominanta este hinduismul in procent de 89%, 7% musulmani si 4% crestini. In apropierea bisericii din Padukottai mai sunt alte 40 de biserici crestine.
Constructia cladirii bisericii a inceput odata cu participarea fratelui Mr. Samuel, supervizorul proiectului si a pastorului M. Gnanasekaran, pastorul principal din districtul Thanjavur la punerea pietrei de temelie in locul propus.
Pastorul bisericii este Paul Joseph; deschiderea bisericii se preconizeza a avea loc in 2009.
pudukottai_2.jpgpudukottai_3.jpgpudukottai_4.jpg
Biserica din Sathanur

PASTOR: JOHN KENNEDY
STADIU: FINALIZATA
INAUGURARE: 2008
Numărul membrilor înainte de construirea bisericii: 67
Numărul membrilor după construirea bisericii:40

 
Este unul dintre orasele in rapida dezvoltare si un centru truistic faimos din districtul Tiruvannamalai. Limba de circulatie este Tamil, iar numarul de locuitori este de 20.000, dintre care 80% sunt hindusi, 15% musulmani si 5% crestini. In zona mai sunt inca 3 biserici crestine. Ocupatia de baza este agricultura.
Constructia cladirii bisericii a inceput odata cu participarea lui Mr. Samuel, supervizorul proiectului si pastorul A. Sathiyadass, pastorul principal al bisericilor din districtul Vellore cand a fost pusa piatra de temelie in locul propus pentru ridicarea bisericii.
In ultimii 20 de ani, pastorul bisericii a fost fratele John Kennedy, iar daca nu se vor inregistra fenomene naturale care sa impiedice avansarea lucrarilor, finalizarea bisericii va avea loc in 2008.

sathanur_2.jpgsathanur_3.jpgsathanur_5.jpgBiserica din Mielkal


PASTOR: EBENEZAR
STADIU: FINALIZATA
INAUGURARE: 2007
Numărul membrilor înainte de construirea bisericii: 25
Numărul membrilor după construirea bisericii: 357

 
Terenul pentru constructia bisericii din Mielkal a fost cumparat recent. Pastorul John Peter este pastor al bisericii din Mielkal in ultimii 24 de ani. Daca nu vor fi ploi sau alte situatii neasteptate, cladirea va fi gata in mai 2008. Mielkal este situat pe drumul national care leaga Tamil Nadu si Kerala. Este situat la o distanta de 15 km de districtul Coimbatore. Principala limba de circulatie este Tamil. Populatia este de 12.000 de locuitori dintre care 50% sunt hindusi, 48% musulmani si 2% crestini. Mai sunt alte doua biserici crestine in zona. Majoritatea populatiei lucreaza la birou, sunt mici comercianti sau vanzatori. Desi au existat multe piedici in cumpararea terenului, acum el a fost achizitionat si a obtinut aprobarea de constructie.
mielkal_1.jpg
Biserica din PERUMPATUR

PASTOR: T. SIMSON
STADIU: FINALIZATA
INAUGURARE: MARTIE 2008

 
Perumpatur este un sat mic situat la o distanta de 60 de km de districtul Thirunelveli. Principala limba de circulatie este Tamil, iar populatia numara 5000 de locuitori, dintre care 90% hindusi si 10% crestini, avand ca ocupatie de baza agricultura. In zona mai sunt alte 2 biserici crestine.
Constructia cladirii bisericii din Perumpatur a fost inceputa odata cu propunerea pastorului John Alaguraja, pastorul principal al bisericilor din districtul Thirunelveli al statului Tamil Nadu din India a locului de constructie a bisericii si a avut loc rugaciunea de cerere de binecuvantare peste acest loc. Astazi constructia este aproape gata, iar inaugurarea va avea loc in martie 2008. Pastorul T. Simons este pastor al bisericii de 8 ani. Daca nu vor fi ploi, s-a preconizat ca biserica sa fie gata in noiembrie 2007, insa inaugurarea propriu-zisa a avut loc in martie 2008. Constructia cladirii a fost finalizata complet odata cu ridicarea acoperisului si tencuitul peretilor cu ciment si apoi vopsirea acestora in alb.
perumpatur_2.jpgperumpatur_3.jpgperumpatur_4.jpg


Biserica din Pavithram

PASTOR: RUBEN SRINIVASAN
STADIU: FINALIZATA
INAUGURARE: 29 NOIEMBRIE 2009
Numărul membrilor înainte de construirea bisericii: 20
Numărul membrilor după construirea bisericii: 46

 
Constructia cladirii bisericii a fost initiata de Mr. Samuel, supervizorul proiectului Share in Asia si pastorul K.P.Stanley, pastorul principal al bisericilor din districtul Namakkal care au pus piatra de temelie pe locul propus pentru ridicarea bisericii.
Ruben Srinivasan este pastorul bisericii din Pavithram de 10 ani. Daca nu vor fi ploi, biserica se va inaugura in noiembrie 2009.
Pavithram este un catun subdezvoltat situat la 25 de km de districtul Namakkal. Principala limba de circulatie este Tamil. Populatia este de 2000 de locuitori, dintre care 95% hindusi, 4% musulmani si 1% crestini avand ca ocupatie agricultura. In zona mai sunt inca trei biserici crestine.
Fundatia bisericii a fost finalizata si  si inaugurarea bisericii va avea loc  in data de  29 nov. 2009
Prezenta celor mai bine de 200 de participanti a fost o dovada de necontestat a importantei acordate acestui eveniment.
Andrew Prakasam spune ca in urma cu 2 ani se afla la Madrid la o evanghelizare de tineri si cand predica a mentionat despre constructia unei biserici in India. La sfarsitul acelui program toti liderii de tineret au strans bani ptr constructia unei biserici in India .

pavithram_1.jpgpavithram_2.jpg 
Biserica din KURUSILLAPATTU

PASTOR: A. SATHIYADASS
STADIU: FINALIZATA
INAUGURARE: 2008
Numărul membrilor înainte de construirea bisericii: 47
Numărul membrilor după construirea bisericii: 150

 
Kurusillapattu este un satuc din districtul Vellore cu o populatie de 10.000 de locuitori situat la o distanta de 150 de km de district. Principala limba de circulatie este Tamil, iar populatia este preponderent hindusa (99%) si 1% musulmani, ocupandu-se in mare parte cu agricultura. In zona mai sunt inca alte 5 biserici crestine.
Constructia cladirii bisericii Kurusillapattu a inceput cand Peter Prakasam, secretarul Adunarii Penticostale din India si pastorul John Peter, pastorul principal al bisericilor din Coimbatore au pus piatra de temelie a bisericii pe locul propus pentru construirea acesteia. A Sathiyadass este pastor al bisericii de 16 ani, iar constructia bisericii a fost posibila cu ajutorul lui Sorin Vlad care a contribuit financiar la aceasta lucrare. Daca nu se vor inregistra ploi sau alte fenomene meteorologice nefavorabile, biserica se va finaliza in 2008.
kurusillapattu_1.jpgkurusillapattu_2.jpg 
Biserica din Ettimadai

PASTOR: G. Rajarathinam
STADIU: FINALIZATA
INAUGURARE: NOIEMBRIE 2009
Numărul membrilor înainte de construirea bisericii: 34
Numărul membrilor după construirea bisericii: 104

 
Terenul de 2178 mp a fost cumparat in 2008 pentru constructia cladirii bisericii din Ettimadai. G. Rajarathinam este pastorul bisericii din Ettimadai de 12 ani.
Ettimadai este situat la o distanta de 30 de km de Coimbatore, limba de circulatie este Tamil, populatia de 10.000 de locuitori, dintre care 80% Hinduism, 18% musulmani si 2% crestini si sunt fermieri. Ettimadai a fost dintotdeauna o zona de persecutie, iar pastorul a fost in nenumarate randuri in pericol in timpul serviciilor divine.
Piatra de temelie pentru biserica din Ettimadai a fost pusa in data de 17.06.2008 de pastorul John Peter, un reprezentant al Share in Asia si inca un pastor din preajma orasului Mielkal.  S-au ridicat peretii si s-a pus acoperisul urmand a fi tencuiti peretii, pus parchet si electricitate. In cladire pot avea loc 150 de oameni, iar serviciile divine deja au inceput deoarece nu exista un alt loc de intalnire al fratilor.
ettimadai_2.jpgettimadai_3.jpg 
Biserica din THIRUTURAI POONDI
PASTOR: K. Samuel
STADIU: FINALIZATA
INAUGURARE: 2009
Numărul membrilor înainte de construirea bisericii: 25
Numărul membrilor după construirea bisericii: 140

 
Biserica a fost construita cu ajutorul bisericii penticostale Romane din Canada- Kitchener, prieteni ai Misiunii Speranta. In urma cu cativa ani Gabi Gorcea impreuna cu fratele Andi Olariu au pus piatra de temelie a acestei biserici.
La programul de inaugurare s-au predat mai multe suflete, majoritatea localnicilor fiind Hindusi.  Orasul Tiruturaipundi este centrul comunist al zonei de Sud al Indiei.  Cand cineva dintre cei hindusi se converteste, comunistii ii ameninta cu inchisoare daca isi schimba religia.
Natanael a taiat panglica de inaugurare a bisericii. Mai sunt necesari 6000$ ptr.  toalete, sistem canalizare, apa, etc

thiruturai_poondi_1.jpgthiruturai_poondi_4.jpgthiruturai_poondi_3.jpg