Bine ați venit!
Misiunea Speranța pune în mișcare oameni pentru oameni, suflete pentru suflete, toate cu un singur scop, acela de a-I apropia pe alții mai mult de Dumnezeu. Încă de la începuturi, viziunea fondatorilor asociației a vizat impactul mesajelor transmise prin muzica creștină, dar și prin vestirea Evangheliei prin toate mijloacele favorabile. Viziunea MISIUNII SPERANȚA este una de suflet. Vă invităm să simțiti alaturi de noi cu sufletul… !
Turneu 2024

Donații | Plăți Online

Donații | PayPal
28.jpg


Redirecționează 3,5%

Donați în siguranță!

Înscriere Newsletter
Abonați-vă la newsletter și veți primi pe e-mail informații noi!



Subscribe »
Donații
Donează acum »
» DONAȚII PRIN TRANSFER BANCAR | CONTURI ASOCIAȚIA MISIUNEA SPERANȚA » DONEAZĂ ACUM ONLINE | PAYPAL | PLĂȚI ONLINE » UCRAINA | Alături de refugiați, în vreme de război!

Scoli crestine

    Oamenii dayak nu se ocupa de copiii lor, nu-i hranesc, nu-i spala, nu le asigura nici o educatie... In regiune traiesc peste 1000 de copii. Ei sunt lasati sa se descurce singuri in padure, unde isi cauta hrana. Fratii cei mai mari au grija de fratii mai mici, este o imagine obisnuita sa vezi fetite de 10-11 ani ducand in brate pe fratiorii mai mici, de 2-3 ani. Astfel, responsabilitatea fratilor mai mici le revine in totalitate. Majoritatea parintilor nu se ingrijesc de copiii lor decat cand sunt foarte mici. Odata ce incep sa umble si sa vorbeasca sunt lasati sa se ingrijeasca de ei insisi sau sunt lasati in grija fratilor mai mari. Majoritatea sufera de malnutritie, avand boli de piele care nu se vindeca pentru o perioada mare de timp si, de asemenea, multi au paduchi din cauza lipsei de igiena. Pornind de la aceasta realitate, o atentie deosebita a fost acordata educatiei copiilor din jungla Kalimantanului.

I. SCOALA CRESTINA - PURASAK

    In acest sens au fost infiintate scoli primare in mai multe sate din jungla Kalimantanului. In satul Purasak este o scoala crestina primara unde copiii invata sa scrie si sa citeasca, sunt invatati sa acorde atentie igienei personale, invata cum sa manance ingrijit, cum sa se spele. Cel mai important insa este faptul ca acesti copii invata despre Isus Cristos, au o vie pasiune pentru muzica, au invatat cantece crestine. Ei vor reprezenta generatia de maine, iar rolul lor in transformarea totala a triburilor Dayak este unul foarte important. Daca pana astazi, triburile Dayak si-au castigat un renume salbatic si sangeros, prin intermediul acestei generatii de copii triburile Dayak vor arata diferit peste cateva decenii. Infiintarea acestei scoli in Purasak a avut un efect uimitor pentru oamenii din sat. Este singura scoala din aceasta zona la care sunt inscrisi peste 250 de copii. Vazand ca ne ocupam de copiii lor si auzind Vestea Buna a Evangheliei de la ei, oamenii au inceput sa fie mai putin refractari fata de crestini, au inceput sa vina la biserica, iar in prezent 80 % dintre localnici s-au hotarat pentru Cristos. Este cea mai mare si mai activa biserica din aceasta regiune. Misiunea insa nu s-a oprit aici. Este nevoie de continuitate pentru urmatorii ani, scoala din Purasak are nevoie sa fie intretinuta si dotata regulat cu materiale didactice, invatatorii de aici trebuie sustinuti financiar pentru ceea ce fac. In acest sens, cheltuielile implicate la aceasta scoala se ridica la cel putin 300 Euro/luna

II. SCOLI CRESTINE - PAUNGA si RANCANG

    Alte scoli primare au mai fost infiintate in Paunga si Rancang – doua sate unde accesul prin jungla este extrem de dificil. Fiecare scoala are aproximativ 30 de elevi. Si aici, precum si in Purasak, acesti copii au imbracat pentru prima data o uniforma scolara. Acesti copii n-ar fi avut niciodata sansa de a invata sa citeasca si sa scrie, avand in vedere ca satele in care ei locuiesc sunt prea izolate si rupte de drumurile principale de acces. Chiar daca unii dintre copii ar fi dorit sa mearga pana la cea mai apropiata scoala, drumul ar fi fost prea lung si greu de parcurs, un efort imposibil de realizat pentru acesti copii prea slabiti din cauza malnutritiei.

    Este o binecuvantare si un har ca Misiunea Speranta sa poata dezvolta aceasta lucrare de pionierat in regiune, oferind acestor micuti perspectiva unui viitor diferit. Urmariti-i cu atentie pe copii de la intrarea in clasa si incercati sa va imaginati sentimentele care ii incearca privindu-i pe proaspetii elevi. Este evident ca si-ar dori si ei sa imbrace acea uniforma, si-ar dori si ei sa primeasca ghiozdane, carti, caiete, creioane colorate. Din pacate, eforturile financiare implicate nu permit momentan extinderea claselor de invatamant primar. Cele doua scoli cu structura actuala pot fi intretinute cu 200 Euro/luna fiecare, insa acesti bani trebuie asigurati constant, timp de cativa ani, altfel proiectul educativ ar putea fi compromis.