Bine ați venit!
Misiunea Speranța pune în mișcare oameni pentru oameni, suflete pentru suflete, toate cu un singur scop, acela de a-I apropia pe alții mai mult de Dumnezeu. Încă de la începuturi, viziunea fondatorilor asociației a vizat impactul mesajelor transmise prin muzica creștină, dar și prin vestirea Evangheliei prin toate mijloacele favorabile. Viziunea MISIUNII SPERANȚA este una de suflet. Vă invităm să simțiti alaturi de noi cu sufletul… !
Turneu 2024

Donații | Plăți Online

Donații | PayPal
28.jpg


Redirecționează 3,5%

Donați în siguranță!

Înscriere Newsletter
Abonați-vă la newsletter și veți primi pe e-mail informații noi!Subscribe »
Donații
Donează acum »
» DONAȚII PRIN TRANSFER BANCAR | CONTURI ASOCIAȚIA MISIUNEA SPERANȚA » DONEAZĂ ACUM ONLINE | PAYPAL | PLĂȚI ONLINE » UCRAINA | Alături de refugiați, în vreme de război!

Despre Noi

MISIUNEA SPERANȚA... a fost înființată în anul 1994, la inițiativa fraților Marius și Gabriel Gorcea - principalii componenți ai grupului SPERANȚA. Totul a început cu un turneu misionar organizat de SPERANȚA în România, iar acest moment a constituit punctul de pornire a numeroase acțiuni cu caracter misionar. In 1994, Marius și Gabriel Gorcea au sosit în Romania pentru a susține o serie de programe de muzică crestină în numeroase localități din Romania. Insă prima călătorie a fost prilejuită și de transferul din Canada în România a două containere cu îmbrăcăminte, alimente și medicamente. In toate localitățile pe unde au fost organizate întalniri, echipa misionară alaturată fraților Marius și Gabi a căutat să împartă celor mai nevoiașe familii pachete cu alimente, medicamente sau îmbrăcăminte. A fost o acțiune binevenită, întrucât perioada anilor 1993-1994 a fost deosebit de critică pentru români.

Așa a luat ființă MISIUNEA SPERANȚA! Din nevoile oamenilor și din speranțele acestora pentru o viață mai bună. MISIUNEA SPERANȚA a căutat să fie alături de oameni și să se implice în mod practic în soluționarea celor mai acute nevoi - fie că erau de natură spirituală sau socială. Anii au trecut... In timp, s-a consolidat o echipa misionară bine structurată. Incepand cu 1996, pastorul Luigi Mitoi s-a alăturat acestei lucrări sprijinind în mod susținut MISIUNEA SPERANȚA. In fiecare vară, SPERANȚA a revenit în România în turnee misionare ce au inclus localități importante din tară dar și regiuni rurale. Fiecare an a însemnat o bogata experiență în misiune. De fiecare dată au venit alături de SPERANȚA tineri din USA, Canada și Australia. Mesajele pastorului Luigi Mitoi au avut impact din ce in ce mai mare, iar sute de mii de români au avut cel puțin o data ocazia de a auzi Evanghelia pentru viața lor. In 2000, MISIUNEA SPERANȚA a organizat cel mai amplu turneu din toți acesti ani. Peste 50 de localități din România au fost incluse în acest an. Incepând cu 2001, SPERANȚA s-a orientat mai mult spre locuri publice decât spre biserici - pentru a permite credincioșilor non-evanghelici să participe la programele organizate fară nici o reținere.

Anul 2003 a fost anul în care MISIUNEA SPERANȚA a reușit să implice toate bisericile evanghelice în organizarea programelor din plan local. A fost o experiența minunată solidarizarea bisericilor evanghelice în scopul răspândirii Evangheliei între români. Tragicul accident în care Marius Gorcea și-a pierdut viața în decembrie 2004 a însemnat o cotitura în istoria MISIUNII SPERANȚA. In 2004, echipa MISIUNII SPERANȚA a fost nevoită să continue fără Marius - cel care a animat ani întregi activitatea misionară a organizației.